Blog

Novinky v aprílovém Allegru

Nezamrzli jsme a s příchodem dubnových mrazíků jsme uvedli novou verzi programu s číslem 2.124. Poskytuje další nápady na vylepšení firemních procesů. Věděli jste třeba, že pokud si naimportujete do Allegra ceník přepravce a provedete potřebná nastavení, program sám vloží vypočtenou cenu za přepravu do dokladu? Tato a další novinky na vás čekají v dubnovém zpravodaji Allegro Software.

verze 2.124

Obchodní doklady

Bonusy a slevy v nabídce při objednání přes e-shop

Motivujte své zákazníky k nákupu přes váš e–shop. Do nabídky můžete nyní přidat na závěr upozornění, že pokud si nabízené produkty objedná zákazník sám přes e–shop, dostane navíc ještě slevu nebo bonus. Částka slevy je pak v dokladu také vyčíslena.

Automatické odpovědi dodavatelům v poptávkovém řízení

Informujte jednotlivé dodavatele z nezávazných poptávek o tom, zda byli nebo nebyli vybráni pro konkrétní dodávku zboží či služeb. Uživatel vidí v Allegru jednotlivé navázané poptávky a u každé informaci, zda již byl odeslán e-mail s odpovědí dodavateli, zda dodavatel reagoval na některé/všechny řádky poptávky, zda některé/všechny řádky byly vybrány (zplatněny) a také zda byly některé/všechny řádky následně zkopírovány do zakázky. Dále je možnost sestavit e-mail a odeslat jej osobám z poptávek se zvoleným vyjádřením.

Nový modul pro nacenění dopravy

Automatický výpočet ceny za přepravu v nabídce a zakázce

Nový modul pro nacenění dopravy šetří čas při výpočtu nákladů na přepravu. Dle vzdálenosti a hmotnosti přepravovaných produktů umožňuje v nabídce a zakázce zjistit cenu dle ceníku přepravy, doplnit vzdálenost k zákazníkovi a případně dle nastavení na způsobu dodání vložit do nabídky či zakázky řádek se spočtenou cenou. Zda je naceňování dopravy v nabídkách a zakázkách povinné či volitelné si pro jednotlivé doklady nastavíte v Předvolbách systému.

Sklady

Vytvoření sumárního účetního dokladu na jedno kliknutí

Pro zákazníky se souhrnnou (měsíční) metodou účtování skladových pohybů je k dispozici aplikace Výpis účtování skladových dokladů, která za uživatele souhrnný doklad nejen vytvoří, ale také ho zaúčtuje. Data ze sestavy již nemusí do dokladu přepisovat uživatel ručně, interní doklad vytvoří program za něj a pak ho na jedno kliknutí myši stačí zaúčtovat.

A další ...

Zpět nahoru

Jdete do toho s námi?
Napište nám.
Nebo zavolejte 8-17 h 731 441 155