Blog

Program na faktury, ke kterému budete mít přístup kdykoli a odkudkoli

Jaké by to bylo, kdybychom si namísto listování v šanonech s fakturami mohli otevřít jen prohlížeč? A jsou nezbytné investice do vybavení, když chceme využívat online programy v podnikání? Online fakturační program v cloudu je dostupný odkudkoli a kromě měsíčního pronájmu nevyžaduje žádné další náklady.

Pro snadné a rychlé vystavování faktur využíváme programy na fakturaci. Podle škály poskytovaných funkcí lze rozlišovat mezi jednoduchými fakturačními programy, které bývají zpravidla dostupné zdarma s omezenou kapacitou (např. počet vystavených dokladů za měsíc) a propracovanějšími verzemi, které nabízejí vyšší uživatelský komfort s možností napojení na další evidence (např. skladové hospodářství, účetnictví, ...).

Pevné místo na trhu zaujímají online fakturační programy v cloudu, a to se všemi klady (připojení z pohodlí domova bez potřeby instalace softwaru) i zápory (rychlost připojení, ztráta spojení). Jak fakturovat v cloudu si můžete bezplatně vyzkoušet v programu od Allegro Software

Jaké výhody přinese online fakturační program v cloudu?

Přihlásíte se snadno přes libovolné zařízení s webovým prohlížečem
Cloud umožňuje přístup k vašim datům z chytrého telefonu, tabletu, stolního počítače i notebooku, ... Stačí datové připojení, odkaz na přihlášení, jméno a heslo.

Aktualizace a nové verze programu v cloudu nemusíte instalovat
Dojde-li například ke změně sazeb DPH, dodavatel fakturačního programu provede úpravy v programu na serverové straně a vy pouze uvedete nová nastavení do praxe tím, že je začnete využívat. Nemusíte nic stahovat ani platit dodatečné poplatky.

Pružně reaguje na potřeby podnikatele

Vystavili jste nabídku zákazníkovi a on odpoledne zavolá, že vše objednává, ať pošlete zálohovou fakturu? S programem na faktury v cloudu se jednoduše přihlásíte ze zařízení, které máte zrovna po ruce, překlopíte všechny řádky z nabídky do nové zálohové faktury, uložíte ji a program automaticky odešle doklad na e-mail zákazníka.

Oslovil vás zahraniční odběratel a potřebujete přepočítat ceny z korun na eura a vystavit doklad v jazyce zákazníka? Program na faktury s podporou vícejazyčnosti vám to umožní. S funkcí automatického přepočtu cen dle aktuálního kurzu odpadne také ruční přeceňování položek.

10 výhod, které vám přinese fakturační program v cloudu od Allegra

nejlepší fakturační program

Fakturační programy využívají také EDI neboli elektronickou výměnu dat pro přenos dat v dodavatelsko-odběratelském řetězci. Šetříte náklady za tisk a odesílání papírových dokladů. Méně ručního přepisování znamená i méně chyb v dokladech. Jak EDI využívá obchodní a účetní program Allegro?

bezpečnost dat ve fakturačním programu v cloudu
O zabezpečení dat se stará poskytovatel softwaru

Doklady vystavené online ve fakturačním programu v cloudu „nevisí ve vzduchoprázdnu“. Jsou uloženy v databázi programu, která je provozována na zabezpečených datových serverech chráněných technologiemi jako je VPN, šifrování dat na storage a firewally. Úroveň zabezpečení datových center zpravidla překračuje (i s ohledem na vynakládané finanční prostředky a míru specializace) možnosti zabezpečení firemního serveru podnikatele. 

Co to vlastně je, ten ekonomický systém v cloudu, vám více přiblížíme v tomto článku.


Přizpůsobí se potřebám rostoucího byznysu

V praxi je běžné (a často nezbytné) propojení fakturačního programu s programem na skladovou evidenci. Specifikace produktu, značení produktu dle zákazníka i dodatečné informace (např. jak produkt skladovat) se přenáší do dokladů a ruční opisování tak odpadá. Díky napojení na evidenci produktů, skladů, ceníků a obchodních dokladů je vystavení faktur automatizované a uživateli stačí jen doklad před odesláním zkontrolovat. S rostoucí konkurencí na trhu rostou i nároky kupujících na rychlost dodání objednaného zboží. Zapojením mobilní skladové aplikace docílíte precizní a včasné přípravy zásilek. Fakturační program v cloudu lze propojit s více mobilními aplikacemi. Získá tak status nepostradatelného pomocníka v neustále se rozvíjejícím podnikatelském sektoru. 

Fakturaci v cloudu můžete napojit i na účetní software a o dokladech účtovat online v jednom komplexním systému. Vaše data jsou soustředěna na jednom místě a dostanete se k nim odkudkoli, ať už jste v kanceláři, doma nebo na cestě za klientem. Přístup do systému může využívat i vaše externí účetní. Vy faktury vystavíte, účetní o nich pouze účtuje. Papírové doklady nemusíte nosit do účetní kanceláře v tašce, vše probíhá online díky cloudu. Nastavením přístupových práv zajistíte, že se uživatel dostane jen k vymezeným datům. Chci se dozvědět více o účetním programu v cloudu.

fakturační program pro živnostníky

Ceny nemusíte "nosit v hlavě"

Ceník v online programu na fakturyProdejní ceny produktů lze zadat ručně, naimportovat je hromadně z tabulky v Excelu nebo využít předdefinované vzorce a vypočítat je z pořizovacích cen produktů. Pokročilá cenotvorba nepochybně uleví kalkulačkám podnikatelů, stačí zaškrtnout preferovaný typ výpočtu prodejních cen v nastavení systému. Volba aktuálního ceníku (např. sezónní výprodej, ceník pro velkoodběratele, EUR ceník) pak automaticky přiřadí ceny k jednotlivým položkám v dokladu. Ceny můžete dále editovat a poskytnout tak zákazníkovi individuální slevu za celý doklad nebo u vybraných položek.

Výhody fakturačního programu vyzkoušejte bezplatně

Zda program vyhovuje vašim potřebám nejlépe otestujete v praxi. Na webu Allegro Software je k dispozici online demo verze programu a najdete zde i kontakt na zákaznickou podporu, která vám pomůže s počátečním nastavením a nasměruje vás na užitečné funkce programu.

Zpět nahoru

Dále by vás
mohlo zajímat

Mobilní skladová aplikace AStock Pro

Mobilní skladová aplikace AStock Pro

Mobilní zařízení jsou ve skladu vyhledávanými pomocníky. Sdružují v sobě užitečné vlastnosti – praktickou obsluhu a schopnost obsáhnout řadu funkcí do malého přenosného média. Jak zefektivnit…

Program pro vedení podvojného účetnictví v cloudu

Program pro vedení podvojného účetnictví v cloudu

Vedení podvojného účetnictví je běžnou denní agendou mnoha podnikatelů a firem. Ze zákona musí vést podvojné účetnictví všechny právnické osoby zapsané v obchodním rejstříku a OSVČ podnikatelé,…

Jak správně vytvořit fakturu

Jak správně vytvořit fakturu

Není na tom nic zase tak složitého. Stačí mít základní znalosti a dobrého pomocníka v podobě fakturačního programu na vystavování faktur online. S našim návodem zvládne vystavit fakturu každý…

Jdete do toho s námi?
Napište nám.
Nebo zavolejte 8-17 h 731 441 155