Blog

Událostmi nabitý březen

Březen je rozmanitý měsíc. Jednou nohou stojí na prahu jara, ale zimní dveře ponechává stále na škvírku otevřené. V Allegru jarní únavu zaháníme prací, výsledkem jsou hned dvě nové verze systému. Níže najdete tipy na vylepšení pro obchod i sklady a představíme vám i nový modul pro správu dokumentů. Obsah dvou verzí spolu s článkem o dani z příjmů FO za rok 2023 najdete v březnovém zpravodaji.

verze 2.122 a 2.123

Společnosti

Optimalizovaný výběr osob pro obchodní doklady/výrobu/správu dokumentů

Vybírejte odpovědné osoby do dokladů z již optimalizovaného seznamu. Do evidence osob společnosti jsme na záložku zaměstnanec přidali volbu „skrýt v běžných aplikacích“. Nová volba umožní typicky vyloučit pracovníky ve výrobě například z nabídek (při zadání odpovědné osoby v obchodním dokladu). Takto označené osoby se nenabízí v aplikacích v účetnictví, obchodu, skladech a majetku. Jsou ale k dispozici ve výrobě a správě dokumentů.

Obchodní doklady

Aplikace Kontrolní list zakázky přehledně zobrazuje stav řádků zakázek z pohledu nákupu a prodeje. Evidujete-li velké množství zakázek, můžete si jejich hledání usnadnit a filtrovat podle Obchodního případu, ke kterému se zakázka/y vztahují.

Porovnání a vyhodnocení reakcí dodavatelů na poptávky i v Excelu

Pro porovnání reakcí jednotlivých dodavatelů na vaši poptávku můžete využít i přehled v Excelu. Nový souhrnný export najdete v aplikaci Vyřízené položky nabídek v nákupu. Jednotliví dodavatelé jsou v Excelu vyexportováni dynamicky do sloupců za daty z řádků nabídek a jejich reakce jsou přehledně zobrazeny vedle sebe pro snadnější vyhodnocení.

Přehledné vyhodnocení obchodních případů za zvolené období

Pro vyhodnocení ziskovosti jednotlivých obchodních případů, které byly v daném období fakturovány, slouží nová aplikace Kvartální vyhodnocení. Chcete vědět, jak/zda je nový zástupce prodeje úspěšný, jakých zisků dosahují obchodní případy, na kterých se podílí? Využijte aplikaci, která zobrazí částky výnosů (fakturovaný prodej), nákladů a zisku v CZK a % obchodní přirážky nebo marže.

Obchodní případy na Dashboard

Otevřené obchodní případy si nyní může uživatel přidat přímo na Dashboard a mít tak neustálý přehled o stavu všech otevřených obchodních případů, ve kterých je daná osoba členem týmu.

Sklady

V rámci aplikace Převodka balení se k převodu nabízí jen „top“ balení (tzn. jen palety, ne jednotlivé boxy v paletě), aby nedocházelo k chybám.

Zohlednění ceny za „pickování“ u skladovací služby

Od minulé verze je v Allegru k dispozici podpora pro výpočet ceny za skladování za příjem, výdej i skladování palety/den. Nově mohou uživatelé zadávat i cenu za „pickování“. Tu využijí firmy poskytující skladovací služby, kteří kromě manipulace (příjem/výdej/převod) s celým balením (paletou) potřebují paletu rozbalit a vychystat její část k expedici a tento úkon následně zohlednit v konečné ceně. Nastavení ceny se provádí v Typy produktů - ceny skladování.

Řízení firmy

Nový modul Správa přístupu k dokumentům

Seznámit zaměstnance s interní dokumentací a zaznamenat, že byly konkrétní osoby proškoleny, je v zájmu zaměstnavatele. Nový modul řeší oprávnění k přístupu k řízeným dokumentům firmy. Nabízí uživatelům seznam dokumentů, se kterými se mají seznámit a sledují kdo a kdy daný dokument přečetl a přečtení potvrdil. Modul využijí jak menší podniky například pro evidenci pravidelných školení i podniky řídící se normami ISO.

A další ...

Zpět nahoru

Jdete do toho s námi?
Napište nám.
Nebo zavolejte 8-17 h 731 441 155